Inspiratie

Op zoek naar nieuwe ideeën voor je tuin? Laat je hieronder inspireren door verschillende realisaties van onze pergolas en overkappingen, zwembaden, tuinhuizen en tuininrichting... zowel standaard als maatwerk. Je vindt vast de ideale oplossing voor jouw tuin. Snuister door onze handige tips en je kan meteen aan de slag om van je tuin jouw ideale persoonlijke plek te maken, waar je al jaren van droomt. 

Zalige-zwembadactie7

Wat kost het onderhoud van een zwembad per jaar?

Wat is de kostprijs per jaar voor een zwembad? Om jaar in, jaar uit van je zwembad te genieten is een goed zwembadonderhoud van belang. Welk kostenplaatje komt nu precies kijken bij dat onderhoud? 


Wij rekenden het voor je uit én geven je het eerste jaar onderhoud gratis bij aankoop van een zwembad tussen 1 juli en 30 september! Lees hier meer over de jaarlijkse onderhoudskost en over onze zwembad zomeractie.

Lees meer

Waarom samenwerken met een vakman?

Wil je van jouw droomtuin realiteit maken? Eindelijk die terrasoverkapping installeren om te genieten van de eerste zonnestralen. Een zwembad laten plaatsen om tot in de late uurtjes te zwemmen. Je tuin omheinen om te beschermen wat je dierbaar is?


Je weet ongeveer wel hoe jouw ideale tuin eruit moet zien, maar vraagt je af hoe je eraan moet beginnen? Laat je bijstaan door een van onze professionalsLees hier meer over het vakmanschap van onze verdelers. 

Lees meer

Een tuinhuis opknappen

Past het tuinhuis die al jaren in uw tuin staat niet meer bij uw stijl? Of wilt u uw houten tuinconstructie graag een beschermlaag geven?


Dan kunt u opteren om uw tuinconstructie te verven of beitsen. Een opknapbeurt is niet enkel een esthetisch voordeel, het beschermt ook uw constructie en helpt het langer te behouden.

Lees meer

Enkele realisaties met WPC

WPC is een bijzonder onderhoudsvriendelijke materiaalsoort die bovendien uiterst toepasselijk is voor buitengebruik. 


Ben je benieuwd hoe dit materiaal zich vertaalt in tuinconcepten? Bekijk hier enkele mooie realisaties van onze verdelers! 

Lees meer

Hoe een tuinafsluiting plaatsen

Met jonge kinderen of loslopende huisdieren biedt een tuinomheining een ideale oplossing om je tuin veilig en esthetisch af te sluiten.
Bovendien creëer je privacy en rust dankzij tuinschermen.


Je vindt ze in allerlei materiaalsoorten en mogelijkheden terug in ons Exterior Living aanbod.
We helpen je graag op weg aan de hand van onderstaand stappenplan gevuld met extra tips en advies bij het plaatsen van een tuinafsluiting.

Lees meer

Hoe kies je een tuinafsluiting?

Met een tuinscherm benadrukt u de stijl van uw tuin. Hebt u een strakke moderne of eerder een landelijke tuin? Stem uw poort, afsluiting en tuindecoratie hier op af en creëer uniformiteit en rust.

Lees meer

White Ibiza Maluwi

Af en toe gaan we langs bij tuinen waar onze verdelers prachtig werk geleverd hebben met onze tuinproducten. Deze Maluwi in White Ibiza Style is multifunctioneel en esthetisch een grote meerwaarde voor deze tuin met zwembad!


Deze prachtige tuinconstructie in wit aluminium werd geplaatst door Schapman BVBA, één van onze Exterior Living verdelers

Lees meer

Een carport plaatsen: alles wat je moet weten!

Je wilt je auto, moto, fietsen of mobilhome voortaan op een beschermde plek parkeren? Geen zin meer om jouw autoruiten te moeten krabben in de winter? Gedaan met het moeten wegspoelen van vogelpoep of het risico lopen dat iemand je spiegel past wanneer je wagen langs de weg geparkeerd staat?


Je kiest als oplossing een carport? Goede keuze! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het plaatsen van een carport?
We geven je hieronder graag meer tips en advies aan de hand van een stappenplan!

Lees meer

Enkele reacties van klanten

Benieuwd naar de reacties van klanten die voor Exterior Living gekozen hebben? We gaan graag regelmatig langs om te horen welke outdoor oplossing zij gekozen hebben en wat ze ervan vinden. Lees hier hun commentaar...

Lees meer

Een tuinhuis kopen voor de lente

In maart en april komen de eerste, langverwachte, warme zonnestralen waarbij u uiteraard zo snel mogelijk in uw tuin wil zitten. Een tuinhuis kan een mooie oplossing zijn voor de tussenseizoenen. U kan overdekt of zelfs binnen zitten in uw tuin, genieten van de zon, maar toch ook lekker warm zitten. Ontdek hier waarom u best een tuinhuis koopt voor de lente.

Lees meer

Hoe een zwembad winterklaar maken

Ben je op zoek naar advies om jouw zwembad winterklaar te maken?
Geen idee wanneer je daar nu precies moet aan beginnen?


We gingen te rade bij een van onze verdelers. Jurgen is zaakvoerder van Houtcreatie Ghekiere en nam even tijd om al onze zwembadvragen te beantwoorden.  


Lees hier het interview en kom alles te weten over hoe je jouw zwembad winterklaar maakt.

Lees meer

Ontdek de voordelen van WPC

In plaats van hout kan er ook geopteerd worden voor tuinconstructies gemaakt met WPC. Dit materiaal kent de positieve eigenschappen van hout en kunststof gecombineerd. Zowel WPC als hout zijn erg geschikt voor buitengebruik, maar het zijn totaal verschillende materialen met elk hun specifieke kenmerken.


 

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een carport?

Uw auto houdt, waarschijnlijk net zoals uzelf, niet van alle weerselementen. Regen, kou, maar ook felle zon kunnen erg schadelijk zijn voor uw wagen. Heb je niet de mogelijkheid om uw auto binnen te zetten, maar wilt u hem wel beschermen? Een carport is een ideale oplossing. Hier leest u er alles over.

Lees meer

Geniet van Ibiza sfeer in jouw tuin!

Leef het hele jaar door aangenaam buiten met onze Maluwi overkapping in een zalige Ibiza-style. Kies voor kwaliteit én design uit duurzame materialen voor jouw droomtuin.

Lees meer

Vergrijzing van hout

Hout geeft elke woning en tuin een mooie, natuurlijke straling. Wat ook eigen is aan deze materiaalsoort, is dat het leeft. Dit merk je onder andere aan het verkleuren van het hout in de buitenlucht.


Vraag je je af waarom jouw tuinhuis begint te verkleuren? Is jouw houten tuinconstructie langzaamaan aan het vergrijzen? Wil je de levensduur van jouw tuinhout verlengen?


We geven je graag meer informatie over vergrijzing van hout en het onderhouden van al jouw houten tuinconstructies.

Lees meer

Een tuin voor elk seizoen

De zomer is net voorbij. De bladeren van de bomen verkleuren en de temperaturen dalen. Toch nemen we geen afscheid van onze tuin. Meer en meer willen we het hele jaar door in onze tuin vertoeven, maar hoe creëert u nu een tuin voor elk seizoen? In deze blogpost lijsten we enkele tips op om van uw tuin een volwaardige leefruimte te maken.

Lees meer

Ontdek de voordelen van thermowood

Thermowood is een goede vervanging voor exotisch hardhout omdat het uit duurzaam beheerde bossen komt uit het noorden van Europa. Dit hout is niet enkel duurzaam, maar ook ecologisch verantwoord. Dat is iets wat we erg belangrijk vinden. Ontdek hier meer over thermowood.

Lees meer

Buitenspeeldag: 5 activiteiten in uw eigen tuin

De eerste woensdag na de paasvakantie vieren we in Vlaanderen jaarlijks buitenspeeldag. De populaire kinderzenders staken alle programma’s om kinderen te stimuleren buiten te gaan spelen. We sommen graag enkele leuke buitenactiviteiten op.


Het blijven gekke tijden met de heersende coronamaatregelen, maar laat dat geen roet in het eten gooien. Naast lokale speelpleinen en bossen, kan buitenspelen natuurlijk ook in uw eigen tuin!

Lees meer

5 tips voor jouw tuinmeubelen buiten in de winter

Wanneer je tuinmeubels aanschaft, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van ze gebruik kunnen maken. Hoewel jouw meubels in de herfst en winter nauwelijks gebruikt worden, is het toch belangrijk om ze voor te bereiden op de vorst, sneeuw en regenstormen. We geven je graag advies om ze goed te kunnen beschermen tegen alle weersomstandigheden. Lees hier onze tips voor jouw houtbescherming buiten.

Lees meer

Tuintips tijdens de wintermaanden

Een nieuw jaar betekent het aanbreken van een nieuwe cyclus. In januari is de tuin in rust, maar er zijn vaak vorstvrije periodes waarin u van alles kunt doen ter voorbereiding en bescherming van uw tuin.


We delen graag enkele tips voor uw tuin tijdens de wintermaanden.

Lees meer

Wat is er aan de hand met de houtprijzen?

Hout begon in 2020 al schaars te worden en in 2021 zet deze trend zich heus verder.
Het gevolg is een prijsstijging voor diverse houtsoorten. Hoe komt dit precies? Een woordje uitleg:

Lees meer

Van houtresten tot kerstdecoratie!

Werd je tuinhuis vervangen door een gloednieuwe en heb je nu houtresten liggen. Of heb je een oude, houten kast uit elkaar gehaald waarmee je nu graag creatief aan de slag gaat?


Kortom: ben je op zoek naar leuke DIY ideetjes met houtresten?

Lees meer

Kerst vieren in je tuin

Een kerstfeest in je eigen tuin is altijd een goed idee. Zo vier je Kerstmis met een gezonde portie buitenlucht in een gezellige setting die je volledig naar wens kunt inkleden. We geven je graag tips hoe je dit jaar jouw tuin kunt intrekken met de feestdagen.

Lees meer

Tuintrends voor 2022

We beseffen meer dan ooit tevoren dat onze tuin een waardevolle plek is. De wereld staat niet stil en het dagelijkse leven brengt veel drukte met zich mee. Wist je dat we dit merken in de betekenis die we de dag van vandaag aan onze tuinen geven en de tuintrends die daaruit vloeien?  


Bij Exterior Living zijn we steeds benieuwd welke elementen de tuinen zullen veroveren. Wat brengt 2022 ons?


We zetten de nieuwste tuintrends op een rijtje, zodat ook jij alvast inspiratie kunt opdoen!

Lees meer

Tuintrends voor 2021

De wereld is constant in beweging. Ook in en rondom uw woning zijn deze veranderingen zichtbaar.  Zo zijn er ieder jaar nieuwe tuintrends te spotten. Voor 2021 zien we een aantal elementen van de tuintrends uit 2020 terugkeren.


Wat zullen we in 2021 in tuinen zien verschijnen?
We zetten enkele verwachtingen op een rijtje, zodat u alvast inspiratie kunt opdoen! 

Lees meer