Tuintrends voor 2021

De wereld is constant in beweging. Ook in en rondom uw woning zijn deze veranderingen zichtbaar.  Zo zijn er ieder jaar nieuwe tuintrends te spotten. Voor 2021 zien we een aantal elementen van de tuintrends uit 2020 terugkeren.


Wat zullen we in 2021 in tuinen zien verschijnen?
We zetten enkele verwachtingen op een rijtje, zodat u alvast inspiratie kunt opdoen! 

Verlengde van de woonkamer

De temperaturen in België stijgen sinds een aantal jaren, waardoor steeds meer mensen met plezier gebruik maken van hun tuin. Zo zien we dat het kiezen voor een tuin als verlenging van de woonkamer in opkomst is.

Hoe zalig is het om bijvoorbeeld te kokerellen in een buitenkeuken? Of om in de winter alsnog aangenaam buiten te kunnen zitten? 
Om deze wens te vervullen, zien we steeds vaker tuinhuizen, overkappingen en constructies waar men doorheen alle seizoenen kan zitten en genieten. Velen kiezen daarom voor extra zitplekken of een overdekte loungeruimte.

Op die manier wordt de tuin in 2021 een plek waar nog meer geleefd wordt. Toepassingen en meubels in de tuin worden uitgebreider dan eerder.

Wanneer u de ruimte heeft voor een overkapping, dan is dat absoluut aan te raden. Onder een overkapping kunt u als het ware een extra huiskamer creëren waar u in ieder seizoen kunt verkeren, zelfs in de winter met een verwarming. Ontdek ons aanbod tuinconstructies.

Natural Living

Duurzaamheid en het welzijn van onze planeet is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Dit zien we in de manier waarop tuinen worden ingericht en welke materialen gebruikt worden. Steeds vaker voorzien mensen een overdekte eetplek in hun tuin om in het dagdagelijkse leven meer connectie te creëren met de natuur.

Onze tweede tuintrend kreeg dan ook de naam Natural Living. Hier is het de bedoeling dat er in de basis zoveel mogelijk natuurlijke structuren en duurzame materialen toegepast worden. We merken naast allerlei tinten groen ook aardse kleuren zoals bruin en terracota op.

Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubels gemaakt van hout. Neem bij voorkeur kussens en tuinaccessoires in naturel tinten zoals wit, zand of crème voor in uw loungeruimte. Zo nemen ze de aandacht niet weg van de groene natuur erom heen. 

Ook de beplanting is erg uitgesproken, met o.a. planten van over de hele wereld dicht bij elkaar en wildgroei waar vlinders en bijen zoemen. Het is heerlijk vertoeven in een weelderige tuin. Hang –en klimplanten brengen een totale groene setting voor uw tuin. Ontdek hier ons klimpantenrek.

Contrasten

In tegenstelling tot bovenstaande trends zijn opvallende kenmerken in de tuin ook in opmars. Tuinmeubelen en constructies samengesteld uit verschillende grondstoffen krijgen een plaats in de tuin van 2021. Fellere kleuren en atypische vormen komen hier ook voor.

Bij deze trend draait het om het speelse en tegelijk krachtige aspect van design. De trend focust zich op bonte kleuren. Cirkels en bogen komen veel voor, net alsook atypische combinaties. Geometrisch gevormde bakken, potten en scheidingswanden maken een echte statement in de tuin.

Denk hierbij aan tuinconstructies uit aluminium en hout, of felle bloemen als vulling in betonnen plantenhouder. Modulair tuinmeubilair past perfect bij deze tuintrend. Ook ons panama tuinhuis volgt deze trend op met zijn moderne look, geometrische vormen en architectonisch materiaal.

Neem de stijl van uw interieur mee naar buiten voor deze tuintrend. Met andere woorden staat uw tuin beter niet in contrast met uw woning. Anders dan wat de naam van deze trend misschien deed denken. 

Buitenverblijf

Het buitenleven wordt extra geaccentueerd in de tuin van 2021. De lockdown heeft daar ongetwijfeld zijn rol in gespeeld. Reizen werd afgeraden in 2020 en voor veel Belgen werd het vakantie in eigen land. Door verplicht meer tijd thuis te spenderen, zijn we het belang van onze tuin nog meer beginnen inzien.

In deze trend zien we de tuin als plaats waar we tot rust kunnen komen en genieten. Lange zomerdagen werden veelal buiten doorgebracht, maar al snel merkten we op dat een tuinparasol te beperkt was om aangenaam vele uren buiten te kunnen vertoeven. Een permanente schaduwplek, gecombineerd met opbergruimte of lounge krijgt in deze trend zijn plaats in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan deze Luna die ervoor zorgt dat u overdag beschermd bent tegen UV-stralen en ‘s avonds een perfecte plaats aanbiedt om gezellig samen te zijn met vrienden.

Naast een ontspannende zitplaats, is een plons in het zwembad niet weg te denken in 2021. Wie droomt er niet van? Het is de perfecte toevoeging om optimaal te genieten van het buitenleven. Voor jonge kinderen zijn allerlei toebehoren zoals schommels en zandbakken in de tuin ook een grote troef aan deze tuintrend.

Start nu!

Heeft u inspiratie gekregen of wilt u graag meer weten over een bepaald product, materiaal, …
Vind dan een dealer in uw buurt via onze dealerlocator.