Over Exterior Living

Exterior Living Nieuw Kantoorgebouw

 

Exterior Living is het overkoepelend merk van de groep Valcke & Zoon te Gits, in België. Reeds drie generaties in houtexpertise zorgen voor de productie en distributie van een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve tuinconstructies in hout en aluminium, zwembaden, poorten, afsluitingen en tuindecoratie.

 

Onze toekomstplannen

De tweede en derde generatie van ons familiebedrijf trok sinds een aantal jaren volop de kaart van de volledige tuinbeleving en koos in deze strategie de overkoepelende merknaam ‘Exterior Living’.

Door de evolutie in ons productgamma gingen wij op zoek naar extra productieruimte. Ons aanbod breidde uit met een focus op nieuwe, ecologisch verantwoorde materialen. 

Nu plannen wij ook een uitbreiding van Valcke & Zoon met een gloednieuw kantoorgebouw. In 2021 starten we met de bouwwerken en plannen om in 2022 te verhuizen naar de nieuwe burelen.

 

Onze troeven

1. Belgische Kwaliteit

Wij staan garant voor kwaliteit, maatwerk, originaliteit en vakmanschap van eigen bodem. Door onze vakkennis en jarenlange ervaring hebben wij een optimale harmonie tussen ambacht en industrialisatie bereikt.

Onze producten worden ontworpen en gerealiseerd in ons atelier in Gits en met de nodige vakmanschap door een van onze professionele partners bij u geplaatst. Zij zorgen niet alleen voor een correcte plaatsing, maar geven u ook advies en een perfecte dienst na verkoop.

 

2. Voor elke type woning

Met Exterior Living willen we u helpen uw droomtuin te realiseren, ook al ziet die er niet voor elk van ons hetzelfde uit.

Wilt u een tuin met een moderne uitstraling, of verkiest u eerder een landelijke stijl? Of houdt u het eigenlijk liefst traditioneel? Wilt u uw houten tuinhuis in een bepaalde kleur verven? Uw carport perfect laten aansluiten bij uw woning? Of wat dacht u van een combinatie van hout en aluminium? Alles kan!

Hout leeft, schept sfeer en straalt warmte uit. Dankzij zijn natuurlijke eigenschappen en tijdloze uitstraling zijn de creatieve mogelijkheden eindeloos. Door te kiezen voor een structuur die op functioneel en esthetisch vlak in harmonie is, creëert u een meerwaarde voor uw tuin en uw woning.

 

landelijke tuinhuizen bij exterior living

 

moderne tuinhuizen en loungesets bij Exterior Living

traditionele tuinhuizen

3. Maatwerk

Bij ons is elke bestelling maatwerk, helemaal afgewerkt volgens uw persoonlijke voorkeur. Onze professionele partners luisteren graag naar uw ideeën om zo samen de tuinconstructie van uw dromen te creëren.

Hoge kwaliteitsnormen, flexibiliteit en een gedreven serviceteam zorgen ervoor dat u onbekommerd kunt genieten van uw duurzame, tijdloze investering. Realiseer met ons de tuin van uw dromen.

 

4. In-huis innovatie

Exterior Living heeft niet alleen een eigen productieafdeling maar ook een eigen ontwerp- en ontwikkelingsteam. Dit zorgt ervoor dat we op vrij korte termijn constructies op maat kunnen afleveren. Daarbovenop geeft het ons de mogelijkheid om creatief te blijven innoveren. Wij brengen nieuwe producten op de markt waarvan we het volledige proces van ontwerp tot afgewerkte realisatie in uw tuin, in eigen beheer hebben en dat maakt ons uniek.

 

5. Onze filosofie voor de natuur.

Ecologisch en maatschappelijk ondernemen is een belangrijk deel van onze bedrijfsfilosofie.

Sorteren en recycleren

We maken de cirkel letterlijk rond door al het afval zorgvuldig te sorteren en te recycleren. Ook stukken hout scheiden we, hout is immers het hernieuwbare materiaal bij uitstek!

PEFC-label

Bij Exterior Living kiezen we voor hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en zijn we houder van het PEFC-label (certificaat voor duurzaam bosbeheer).

Dit internationaal label toont aan dat het hout dat wij gebruiken afkomstig is uit legale houtkap én waakt erover dat er meer bomen worden aangeplant dan gekapt.

PEFC label duurzaam hout exterior living

Houtkeuze

Wij zijn dagelijks bezig met onze ecologische voetafdruk en dragen het milieu en de natuur hoog in het vaandel. Daarom kiezen wij hoofdzakelijk voor fijnjarig Noord-Europees hout. Dit doen we niet alleen vanwege de unieke kwaliteit en structuur van deze houtsoort, maar eveneens vanwege het zeer strenge ecologische bosbeheer.

Ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten gaan wij constant op zoek naar nieuwe milieuvriendelijke materialen. Zo werken wij graag met thermowood, een ideaal alternatief voor tropische houtsoorten die een gelijkaardige duurzaamheid, vormvastheid en vochtbestendigheid evenaart

Drukwerk

Last but not least, is zelfs ons drukwerk eco-friendly. Wij kiezen steevast voor drukkerijen die het FSC-label dragen.

 

 

 

 

Hoe wordt uw droomtuin gerealiseerd?

 

Exterior Living omvat een ruim assortiment tuinhout, tuinconstructies, sierpoorten en zwembaden en kan zeer breed gaan in maatwerk.

Wij werken samen met een uitgebreid netwerk aan verdelers verspreid over de Benelux en Frankrijk. Zij plaatsen vakkundig onze producten bij u thuis.

Vind een dealer in uw buurt!

Via een verdeler krijgt u meer informatie over de mogelijkheden, prijzen, materiaalsoorten en maatwerk voor het realiseren van uw droomtuin.
Ook na plaatsing kan u steeds bij hen terecht voor advies en service.

Blader gerust door onze website of bekijk onze online brochures.
Voor prijzen kan u terecht bij gespecialiseerde dealers in uw buurt.  

 

Wist u dat...

 

…iedereen welkom is in onze showtuin?

Kom inspiratie opdoen in onze showtuin van meer dan 1200m². Hier kan u al onze nieuwe producten ontdekken, de verschillende materialen en constructiesystemen bekijken en ideeën opdoen voor uw eigen tuinproject.

U kan ook vanuit uw zetel een virtuele wandeling maken in onze tuin. Zo kan u vanop veilige afstand kennis maken met onze producten, materialen en mogelijkheden. Zin in een virtuele wandeling in onze showtuin? Klik HIER voor een 360° tour.

 

… wij inspiratie en tips verzamelen op onze inspiratiepagina?

Onze inspiratiepagina is een verzameling van handige tips en inspirerende informatie. Wij houden graag de nieuwste tuintrends voor u bij en delen onze beste onderhoudstips, zodat u nog lang van uw droomtuin kunt genieten. Ga snel een kijkje nemen op onze blog.

 

… u ons laatste updates kunt volgen via onze sociale media?

 Mis geen enkele nieuwigheid meer. U kan Exterior Living volgen op Facebook en LinkedIn.

 

 

Deel uitmaken van ons team?

 

Wilt u graag dealer worden bij Exterior Living?
Stuur ons een mailtje via dit formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Of wil u graag deel uitmaken van ons team in Gits?
Bekijk hier de openstaande vacatures bij Exterior Living.