Bij een pastorijwoning past een landelijk tuinhuis

Pastorijwoningen zijn de populaire tegenhanger van strakke bouwconcepten.
Ze worden gekenmerkt door hun tijdloze charme en authentieke elementen. Denk maar aan de typische voorgevel in zachte kleuren, de opvallende ramen in cottage stijl en het landelijke karakter van de tuin.


Een stijl die we graag doortrekken tot in de tuin. Hoe kan je jouw pastorijwoning volledig tot zijn recht laten komen via je tuin? Op zoek naar een bijgebouw die zich perfect zal integreren? Laat je inspireren! 

Wat is een pastorijwoning?

De pastorijwoningen hoe we ze vandaag kennen, inspireerden zich op de vroegere pastoriewoningen van pastoors. Dit waren ruime huizen gekenmerkt door een zadeldak, een opvallende ingang, gedecoreerde gevels en typische onderverdeelde ramen en deuren. Geen wonder dat deze esthetische aspecten werden overgenomen in een hedendaagse bouwstijl die enorm aan populariteit wint. Na een moderne make-over is de landelijke stijl op vandaag nog altijd warm en natuurlijk door zijn authentieke materialen, maar tegenwoordig uitgepuurd met een frisse moderne toets. Deze woningen stralen luxe en authenticiteit uit.

Hoe je het totaalplaatje van jouw pastorijwoning helemaal af kunt maken? Met een prachtige landelijke tuin die perfect aansluit in die stijl natuurlijk!

Een houten bijgebouw in je landelijke tuin

Je wilt rondom je pastorijwoning ook een charmante omgeving maken? Maar waar moet je naartoe met al je tuingereedschap, bbq en buitenmeubelen? Wat dacht je van een handige tuinconstructie? Tuinhuizen en houten bijgebouwen in cottagestijl worden opgebouwd in natuurlijke materialen met een moderne toets. Hierdoor passen ze perfect in de tuin van een pastorijwoning. Alles mooi netjes opgeborgen zodat jij in alle rust kan ontspannen in een tuin die rust en romantiek ademt. Bovendien vind je binnen deze stijl ook nog voldoende variatie.

Ontdek hieronder verschillende modellen in pastorijstijl. Een Exterior Living verdeler legt je graag alle maatwerkmogelijkheden uit.

Waarin verschillen de landelijke tuinhuizen?

Landelijke tuinhuizen kan je herkennen aan hun beplanking in Zweedse rabatprofiel, een profiel waarbij de ene plank visueel bovenop de andere plank ligt. Dé referentie voor de cottage stijl. Een mooi voorbeeld hiervan is het Croft model van Exterior Living. Deze tuinconstructie uit paneelbouw heeft ook een typerend wolfskapdak. Het dak schuint af aan de korte zijden. Een kenmerk die je vroeger vaak bij traditionele boerderijen zag.

Het asymmetrische dak van het Lodge tuinhuis kent ook een romantische uitstraling. Een extra troef bij deze constructie is de fantastische dubbele boogdeur. Ideaal om grotere werktuigen in en uit het tuinhuis te halen.

Als laatste heb je nog de Sheffield. Deze Engelse versie heeft een grote zijluifel en afschuinend zijdak. Ideaal te gebruiken als overdekt terras of buitenkeuken. Een luifel behoort trouwens bij de maatwerkmogelijkheden van al deze landelijke tuinhuizen!

Een plek om jouw wagen te parkeren

De Sheffield tuinconstructie van Exterior Living is trouwens niet enkel handig als tuinhuis. Dankzij de mogelijkheden tot maatwerk en de beschikbare diepte van 3,5m kan je de Sheffield ook omvormen tot carport. Naast de bergruimte beschikt deze constructie over een zijluifel tot wel 6m lang, opgebouwd met stevige eiken palen. Zo dient de Sheffield op maat van jouw tuin en wagen ook perfect als parkeerplek en dit in dezelfde prachtige pastoriestijl! 

Liever een volledig afgesloten ruimte, waar je niet alleen je wagen maar ook al je tuingereedschap in kwijt kan? De Croft is ook verkrijgbaar als landelijke garage met een draaipoort.

Een zwembad maakt het plaatje af

Wil je van jouw tuin een prachtig paradijs maken die rust uitstraalt? Kies dan naast een landelijk bijgebouw ook voor een zwembad als extra troef in je tuin. Geniet op warme dagen van een verfrissende duik en ontvang mensen in de meest authentieke, maar toch hedendaagse buitenomgeving. Het assortiment houten zwembaden past perfect in de landelijke stijl en biedt talloze maatwerkmogelijkheden. Volledig ingegraven, met een lage houten zitrand of volledig bovengronds? Jij beslist wat best past in je tuin. Zie je het liever net iets strakker? Ontdek bijvoorbeeld de Infiniteau inbouwzwembaden van Exterior Living, waarvan je de grootte tot op een halve meter volledig zelf bepaalt.

Sta je te popelen om je tuin in te richten in pastoriestijl en wil je graag meer weten over landelijke tuinhuizen?
Contacteer een Exterior Living verdeler in je buurt voor meer informatie! Blader gerust al eens door onze tuinbrochure 

 

 

https://www.exteriorliving.be/brochures/2022/BN01/EL%20-%20tuinconstructies%20-%20inspiratiebrochure.pdf