Tuintrends voor 2022

We beseffen meer dan ooit tevoren dat onze tuin een waardevolle plek is. De wereld staat niet stil en het dagelijkse leven brengt veel drukte met zich mee. Wist je dat we dit merken in de betekenis die we de dag van vandaag aan onze tuinen geven en de tuintrends die daaruit vloeien?  


Bij Exterior Living zijn we steeds benieuwd welke elementen de tuinen zullen veroveren. Wat brengt 2022 ons?


We zetten de nieuwste tuintrends op een rijtje, zodat ook jij alvast inspiratie kunt opdoen!

1. De kleuren van de natuur

Het kleurenpalet van de tuinen in 2022 in één woord samenvatten is simpel: ‘natuurlijk’. Steeds meer hunkeren we naar de natuur rondom ons. We kiezen voor groen-, grijs-, beige- en aardetinten. Deze kleuren wekken namelijk rust op en geven een subtiele, maar positieve sfeer in je tuin.

Je kan die kleuren in jouw tuin integreren aan de hand van planten en bloemen. Plaats ze in houten bloembakken met een moderne uitstraling. Ook jouw tuininkleding, zoals de keuze in tuinmeubels, kussens en tuindecoraties, brengen deze kleuren gemakkelijk naar jouw droomtuin.

 

<< Ontdek onze bloembakken

2. De geuren van de natuur

Rechtstreeks verbonden aan de eerste tuintrend, zien we het botanische terugkomen. Duurzaamheid en het welzijn van onze planeet is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Dit zien we in de manier waarop tuinen worden ingericht en welke materialen gebruikt worden. Steeds vaker voorzien mensen een overdekte eetplek in hun tuin om in het dagdagelijkse leven meer connectie te creëren met de natuur.

In botanische tuinen zien we erg veel plantencombinaties. Hang- en klimplanten maken van je tuin een totale groene setting, naast een selectie bloemen en kleine bomen in bloembakken. Het is heerlijk vertoeven in een weelderige tuin waar vlinders en bijen zoemen.

3. Lounge vibes

Naast planten en andere natuurlijke elementen, merken we in de stijl van inkleding en decoratie dat we de lounge vibe willen creëren. Een Ibiza of Bali Vibe tuin is er eentje met witte tuinmeubels, knusse zithoeken, texturen als linnen hangmatten en macramé plantenhangers.

Ook de kussens op de tuinbanken en de gekozen kleuren stralen rust en design uit. Bovendien past deze trend ook zeer goed in een stadstuin. Versier de tuinwanden met sfeerlampen en houten decoratie. Alles voor een hippe en rustgevende setting in jouw droomtuin.

 

<< White Ibiza Overkapping

4. Garden offices

Steeds meer mensen werken nu van thuis uit. Als we zelf mogen kiezen, doen we dit liefst in de natuur. Onze tuin is een heel toegankelijke en persoonlijke plek. Als je het ons vraagt, dé ideale setting voor productiviteit en creativiteit.

Daardoor zien we een stijging in de zogenaamde ‘garden offices’ of tuinkantoren. Dit zijn vaak volledig afgesloten tuinoverkappingen waar een bureau geplaatst wordt. Deze wordt als het ware omgetoverd tot een buiten office voor telewerkers, zelfstandigen en freelancers. Met glazen schuifwanden bekom je een maximaal zicht op de tuin.

5. De weergoden te slim af

Onze behoefte naar buitenruimte werd afgelopen jaren enorm geprikkeld. We willen de mogelijkheden om aangenaam buiten te spenderen verlengen en de weergoden te slim af zijn met de hipste vuurkorven, buitenkachels en overkappingen.

Tuinen met een aangebouwde overkapping of een losstaande loungeruimte zijn enorm in populariteit gestegen! Deze constructies bieden bescherming bij regen en felle zon, maar ook bij wind, sneeuw, hagel,… en alle wisselende weersomstandigheden die we in onze streken gewend zijn.

Van de winter tot aan de zomer, onze tuin blijft een belangrijke plaats. Tijdens warme zomerdagen ten volle genieten van het buitenleven en onze batterijen opladen en de winter doorkomen met dekentjes, een verwarmingselement en een glühwein in de hand.

6. Een SMART revolutie

De technische wereld evolueert. Alles kan tegenwoordig in enkele klikken en we hoeven amper nog uit onze zetel te komen om de verwarming aan te steken of zelfs koffie te zetten!

Wanneer we gezellig samen onder onze tuinoverkapping zitten, willen we niet rechtstaan om de luifel te bedienen bijvoorbeeld. Ook de mogelijkheid om een internetverbinding, of zelfs volledige televisie-installatie met stereo in onze tuinconstructies te integreren is iets wat in de tuinen van 2022 veel terug zal komen.

Naast het handige van de technische evolutie, waarbij we gemakkelijk allerlei functies van op afstand kunnen bedienen, voorzien we onze tuinen in 2022 graag van comfort.

 

Welke trend spreekt jou het meeste aan?
Tover jij dit jaar jouw tuin om tot jouw droomtuin?

Spreek zeker een van onze verdelers aan! Zij helpen je graag met advies rond materiaal, kleuren, constructies en gepersonaliseerde mogelijkheden.

 

<< Vind een verdeler