Een tuin voor elk seizoen

De zomer is net voorbij. De bladeren van de bomen verkleuren en de temperaturen dalen. Toch nemen we geen afscheid van onze tuin. Meer en meer willen we het hele jaar door in onze tuin vertoeven, maar hoe creëert u nu een tuin voor elk seizoen? In deze blogpost lijsten we enkele tips op om van uw tuin een volwaardige leefruimte te maken.

Synergie tussen buiten en binnen

Synergie is het samenvoegen van twee elementen om een meerwaarde te creëren. Dit is wat onze schuiframen in de Box en Exterior willen bereiken. De glazen schuifwand wordt op een uiterst compact en licht profielsysteem gemonteerd. Dit systeem is beschikbaar met 3 of 4 sporen. Dankzij deze grote ramen en schuifdeuren van het plafond tot de grond is er het ganse jaar door maximale lichtinval. Zo profiteert u van de gezellige winterdagen, de eerste lentezon en de laatste nazomerse zonnestralen. Of het nu warm is of koud, als je voldoende beschutting creëert, is het altijd lekker toeven in je achtertuin.

De tuin oriëntatie helpt ook tijdens het indelen van de ruimte. Vallen de eerste zonnestralen op het achterste deel van de tuin? Creëer er een gezellige koffiehoek! Wilt u zicht op een zomerse zonsondergang? Neem je lounge set erbij! Plaats een buitenkachel zodat u ook tijdens de wintermaanden gezellig kan schuilen. Genieten van je tuin is voor elk seizoen.

Tover de tuin om tot een groene zone

Een groene tuin biedt tal van voordelen: tijdens warme periodes koelt het af en er is minder wateroverlast. Bovendien helpt u met het in stand houden van de biodiversiteit van uw achtertuin. Versier daarom uw tuin met bijvoorbeeld een klimplantscherm. Een perfect sierstuk voor de groenliefhebbers. Bovendien helpt zo’n scherm met het indelen van uw tuin. U houdt tijdens het beplanten best ook rekening met welke soorten wanneer in bloei staan.

Een groene zone slaat niet enkel op groenvoorziening. Maak daarom ook gebruik van ecologische en duurzame materialen. Eerder in onze blog somden we al de kwaliteiten op van thermowood, maar ook kunststof kan ecologische voordelen hebben. Zo wordt er bij onze Panama constructie gebruik gemaakt van HPL (high pressure laminate). Dit materiaal is duurzaam en 100% recyclebaar. Het vergt ook nagenoeg geen onderhoud zodat u maximaal kan genieten van uw persoonlijk, groen paradijs.

Start nu!

Heeft u inspiratie gekregen of wilt u graag meer weten over een bepaald product, materiaal, … Vind dan een dealer dicht bij u via onze dealerlocator.