Carports

Geen ruimte om een houten garage te plaatsen, maar ook geen zin om uw wagen zomaar buiten op straat te laten staan?
Een carport in hout biedt de perfecte oplossing! Bovendien vindt u een houten carport zowel in een moderne als in een meer traditionele stijl. Voor elke tuin wat wils dus!

 

Wat zijn de voordelen van een carport in hout?
Een carport in hout is makkelijk uit te breiden. Neemt op termijn het aantal wagens in uw gezin toe? Koopt u een caravan? Of een aanhangwagen? Laat dan uw carport meegroeien.  Bij een garage dient u hierover veel meer vooruit te denken. Bovendien kan een carport in hout ook snel opgebouwd worden. Voor een duurzaam resultaat voorziet u best wel een goede fundering.  

 

Welke houtsoorten worden gebruikt voor een carport?
Uit welke houtsoorten kan u kiezen bij Exterior Living? Voor uw carport in hout werken wij hoofdzakelijk met Noord-Europees grenenhout en vurenhout.  Dit om te beantwoorden aan het zeer strenge ecologische bosbeheer, maar ook voor de unieke kwaliteit en structuur van deze houtsoorten. We geven ook de voorkeur aan geïmpregneerd hout.  Zo is uw carport in hout beter bestand tegen ongure weersomstandigheden, verrotting en insecten.

 

Welke vergunning heeft u nodig voor een carport?
Sinds 2010 is de Belgische wetgeving voor kleine gebouwen zoals een carport in hout heel wat soepeler geworden. Blijft de oppervlakte beperkt tot maximum 40m2? Dan heeft u geen stedenbouwkundige vergunning nodig.  Er wordt echter wel nog een onderscheid gemaakt tussen een vrijstaande constructie en een die met de woning verbonden is. In het tweede geval dient u alsnog uw plannen te melden aan de gemeente.  Bij twijfel kan u sowieso best even de gemeentediensten contacteren.

 

Onze gespecialiseerde dealers geven u graag advies op maat van uw woning, tuin en noden.
Vind via onze dealerlocater een verdeler bij u in de buurt.