Van houtresten tot kerstdecoratie!

Werd je tuinhuis vervangen door een gloednieuwe en heb je nu houtresten liggen. Of heb je een oude, houten kast uit elkaar gehaald waarmee je nu graag creatief aan de slag gaat?


Kortom: ben je op zoek naar leuke DIY ideetjes met houtresten?

Hout is een prachtig materiaal, daarom maken wij er ook graag gebruik van in onze constructies. Met zijn natuurlijke uitstraling en duurzaamheid is hout ook nog eens een geschikte grondstof om kerstdecoratie mee te maken!

Hier zijn enkele DIY-ideetjes die je kunt maken met restjes hout!

 

Meer te weten komen over de houtsoorten bij Exterior Living?

 

<< Ontdek onze houtsoorten

Een houten kerstboom

Heb je geen plaats voor een echte kerstboom? Liever eens uitpakken met een alternatief deze kerstperiode? Wil je meer dan één boom plaatsen?

Laat dit jaar jouw kunst kerstboom in de bergruimte staan en gebruik allerlei resten hout om een kleine (of grote!) kerstboom in elkaar te timmeren.

Plak bijvoorbeeld een hoop planken aan elkaar in de vorm van een driehoek. Een tweede optie is zigzag te werk gaan. Maak telkens het uiteinde van een plank schuin vast aan een andere. Wat je ook kunt doen is met grote takken te werk gaan.

Hoe dan ook, vergeet geen kerstster bovenaan je boom te bevestigen als finishing touch!

Houten boomversieringen

Zijn kerstballen maar gewoontjes? Of wil je liever zelf creatieve kersthangers maken?

Met resterende stukken hout kan je zeker aan de slag gaan! Zaag vormen zoals klokken, hartjes en pakjes uit houten planken. Lijm allerlei takken aan elkaar tot je een stervormig ornament bekomt.

Het voordeel van hout is dat je er gemakkelijk op kunt schilderen en allerlei zaken op kleven. Gebruik bijvoorbeeld plakkaatverf en houtlijm. Ook overschotten van stofjes passen hier perfect bij.

Klaar? Rondhangen maar!

Houten tafelversiering

Liever iets in elkaar steken met jouw houtresten die niet enkel kerst uitstraalt, maar ook doorheen het jaar als decoratie kan dienen? Wat denk je van kaarsenhouders of leuke displays voor bloemen?

Maak een balk met een opening aan de bovenkant. Hier plaats je enkele kaarsen in. Deze versier je nu met dennentakken en allerlei groene en rode elementen. Tijdens de lente en herfst vervang je de versiering telkens met andere takken of bloemen.

Personaliseer ze met jouw favoriete bloemen, takken, versieringen!  

TIP: vier jij ook dit jaar kerst in jouw tuin? Wat dacht je ervan jouw Lucca tuinset prachtig te decoreren tot feesttafel?

 

<< Kerst vieren in je tuin

Houten kerstdecoratie

Beperk je de kerstdecoratie tot in je boom en op de feesttafel, of mag het verder gaan dan dat? Hang je het liefst ook je tuin vol met lichtjes en plaats je overal kerstornamenten neer?

Wat dacht je van originele en unieke wanddecoratie voor zowel binnen als buiten? Je maakt die eenvoudig met jouw houtresten! Ga creatief aan de slag in de vorm van sokken, sterren, klokken, kerstballen en meer.

Maak van kleine blokken hout mini-schilderijen met een kerstthema. Laat je fantasie de vrije loop gaan.

Heb je een typische kerstkrans in elkaar gestoken, bevestig die aan je houten poort. Om dit zonder krassen te doen, maak je het beste gebruik van een deurhaak of bij een licht exemplaar een zuignap.  

 

Veel plezier en een zalig kerstfeest!