Kerst vieren in je tuin

Een kerstfeest in je eigen tuin is altijd een goed idee. Zo vier je Kerstmis met een gezonde portie buitenlucht in een gezellige setting die je volledig naar wens kunt inkleden. We geven je graag tips hoe je dit jaar jouw tuin kunt intrekken met de feestdagen.

Kerstmis setting in je tuin

De winterse buitenlucht brengt op zich al een unieke sfeer met zich mee. Misschien vallen er dit jaar zelfs sneeuwvlokken tijdens de feestdagen? 

Met Kerst wil je ongetwijfeld vertoeven in een aangename, gezellige setting. Tover hiervoor jouw tuinhuis om tot tweede woonkamer of kruip gezellig onder een overdekt terras of loungeruimte.

Begin met het plaatsen van jouw favoriete tuinmeubels en stoelen op een droge plek. Verder kan je alles beginnen inkleden naar wens.

 

Geen overkapping? 

 

<< Tuinoverkappingen 

Kerst versiering in je tuin

Kerstversiering is als een kers op de taart. We geven je daarom graag inspiratie om de kerstsfeer in jouw voor –en achtertuin te halen.

Zet bijvoorbeeld kerstgroen neer in bloempotten of hang ornamenten in en rond je planten en struiken. Ook het hek rondom je tuin en je tuinconstructies kan je decoreren met lichten en kerstslingers.

Heb je een typische kerstkrans liggen of zelf in elkaar gestoken, bevestig die aan je houten poort. Om dit zonder krassen te doen, maak je het beste gebruik van een deurhaak of bij een licht exemplaar een zuignap.  

Uiteraard kan je de kerstboom dit jaar eens een overdekte plek buiten geven! 

Geen idee wat te doen met je kerstboom na kerstmis? 
Bekijk snel ons wintertips inspiratieartikel. 

 

<< Kerstboom na kerst

 

Kokkerellen voor kerstmis

Maak van jouw tuinbank een feestelijk gedekte kersttafel om samen met je gezin en vrienden te genieten van een heerlijk kerstdiner. Kies dit jaar bijvoorbeeld voor een winterbarbecue of haal je grillplaat boven.

Natuurlijk is binnen koken en buiten eten nog steeds een optie. Zolang je maar ten volle geniet van je tuin en het gezelschap.  

Kerstsfeer en warmte

Een barbecue of warme bakplaat helpen trouwens ook om de omgeving wat op te warmen. Leg zeker ook enkele zachte dekens klaar en trek een dikke kersttrui aan. Je kan bovendien een vuurkorf of tuinhaard aansteken voor extra warmte en genegenheid.  

 

Zalig kerstfeest!