Traditionele tuinhuizen

Ziet u het al voor u? Een lekkere barbecue op een zwoele zomeravond, een goed glas wijn en een zomers muziekje. Zalig genieten met tuinkaarsen op de achtergrond die uw traditionele, klassieke tuinhuis volop in de verf zetten. Ontdek hier de verschillende mogelijkheden van Exterior Living.

 

 

Wat is het verschil tussen de Classics?

Er zijn drie mogelijkheden qua opbouw in traditionele, klassieke tuinhuizen. Elk systeem heeft uiteraard zijn charmes en voordelen. We sommen ze hier kort voor u op.

Het gepatenteerde alpha-systeem van Gardival heeft een unieke hoekverbinding. De afwerking in de hoeken is recht en de wandplanken zijn gelijk afgelijnd aan zowel de binnen- als buitenkant. In combinatie met het zadeldak creëert dit een traditioneel, klassiek tuinhuis met egale, vlakke wanden als moderne toets.

Een klassiek tuinhuisje in blokhutsysteem en in de juiste kleuren lijkt wel zo van een Zwitserse alpenweide geplukt. Bij dit systeem wordt gewerkt met de traditionele blokhut-hoekverbinding met uitstekende delen voor een robuuste afwerking. Standaard gebruiken we bij dit systeem Noord-Europees vuren- of grenenhout.

Paneelbouw is de eenvoudigste, maar daarom zeker niet minder stijlvolle, optie bij klassieke tuinhuisjes. De klaargemaakte wanden worden bij dit bouwsysteem op een vast kader gevezen, wat zorgt voor een strakke afwerking.

 

Waarom ga ik voor een overkapping?

Bij een overkapping als terras behoudt u het open karakter van uw tuin maar krijgt u tegelijkertijd bescherming tegen de felle zon. Zeker met kleine kinderen is dit mooi meegenomen. Bovendien kunt u uw overkapping een groot deel van het jaar gebruiken. Als het regent, zit u namelijk lekker droog en met een of meerdere verwarmingselementen is het er ook in de winter heerlijk toeven. De warmte wordt vastgehouden onder het dak waardoor het snel opwarmt. Bij een overkapping als carport kan uw auto steeds in de schaduw staan bij felle zon. Met een of twee wanden is hij bovendien goed beschermd tegen de elementen.

 Droomt u ook van een klassiek tuinhuis? Vind een Exterior Living-dealer in uw buurt of neem rechtstreeks contact met ons op.