Wat zijn de voordelen van een carport?

Uw auto houdt, waarschijnlijk net zoals uzelf, niet van alle weerselementen. Regen, kou, maar ook felle zon kunnen erg schadelijk zijn voor uw wagen. Heb je niet de mogelijkheid om uw auto binnen te zetten, maar wilt u hem wel beschermen? Een carport is een ideale oplossing. Hier leest u er alles over.

Waarom een carport laten plaatsen?

Als u denkt aan een carport, denkt u meteen aan bescherming tegen regen en wind in de herfst of winter. Dat is juist, maar ook in de zomer komt een carport goed van pas. UV-straling kan namelijk de lak van uw auto beschadigen, net zoals uitwerpselen van vogels. Onder een carport hebt u daar veel minder last van. Daarnaast is voor u ook een stuk aangenamer om in een auto te stappen die in de schaduw heeft gestaan dan in de broeierige warmte.

Een carport beschermt dus ook tegen onder andere wind. Rondvliegende takken brengen al snel schade aan uw auto aan. Daarnaast zal het ook de regen tegenhouden. In de stad kan de regen vaak een vuile laag achterlaten op uw wagen.

Kortom, een carport beschermt uw auto in élk seizoen.

Welke keuzes moet ik maken voordat ik een carport koop?

Een eerste afweging die u moet maken, is of u kiest voor een vrijstaande carport of niet. Hiermee hangt samen of en hoeveel wanden u verkiest voor uw carport. Exterior Living hanteert normaal standaard afmetingen, maar voor maatwerk kunt u ook bij ons terecht. Zo wordt het bijvoorbeeld gemakkelijk om uw carport in dezelfde stijl te bouwen als uw tuinhuis. Daarnaast zijn eventuele uitbreidingen op een later tijdstip makkelijk uit te voeren bij een carport op maat.

Als tweede stap kiest u een soort dakbedekking. U kan bijvoorbeeld gaan voor dakpanplaten, dakshingles (een lichtere variant van dakpannen) of EDPM (een soort rubber).

Welk materiaal kies ik?

Bij Exterior Living hebt u keuze tussen hout en aluminium voor uw carport. Beide hebben hun voor- en nadelen, dus aarzel niet om ons advies te vragen bij het maken van uw keuze.

Een houten carport is makkelijk opgebouwd en kunt u later ook eenvoudig uitbreiden. Hout geeft zelfs in een moderne afwerking het geheel een rustieke uitstraling. Alle constructies uit hout door Exterior Living zijn steeds goed beschermd tegen de elementen.

Om uw houten carport blijvend te beschermen, zal je zowel de binnen- als buitenkant correct moeten onderhouden. Af en toe een onderhoudsbeurt in de vorm van oliën of beitsen is aangeraden om de schitterende uitstraling te behouden.

Aluminium is daarentegen zeer gemakkelijk in onderhoud. Wilt u uw carport volledig afstemmen naar uw wensen? Dan is onze Maluwi een goede oplossing. U kan zelf uw constructie samenstellen door middel van verschillende panelen in verschillende kleuren en materialen. Wilt u naast het makkelijk te onderhouden aluminium toch ook wat hout toevoegen? Dan is dat zeker mogelijk!

Start nu!

Op zoek naar uw perfecte carport om uw auto het hele jaar door te beschermen? Vind direct jouw dealer met de dealerlocator. Bij vragen aarzel niet een Exterior Living-expert te contacteren.