Voorgevel 2 --> 4 m
Diepte 2 --> 6 m
Luifel 1 --> 4 m
Wandblekleding Hout, Thermowood , Coextrusie, Houtcomposiet

De Box - een tuinconstructie met uitstraling!

Wil je dat je tuinhuis een meerwaarde creëert in je tuin? Met het tijdloze design van onze Box geniet je van een oogstrelend totaalplaatje. Ontdek hier zijn unieke vormgeving.

De Box herken je aan zijn minimalistisch en tijdloos design. De strakke lijnen integreren perfect in elke tuin. Deze moderne constructies zijn tot in de details afgewerkt en ademen kwaliteit en vakmanschap uit. Op zoek naar een kleine praktische bergruimte in je tuin, een stijlvolle carport, of een moderne pool house bij je zwembad voor je ideale BBQ-spot? De Box heeft een veelzijdig karakter en ruime maatwerkmogelijkheden. Kies voor onze standaardmodellen of ga voor een ontwerp op maat dat perfect aansluit bij jouw wensen. 

 

Jouw uniek tuinhuis 

Een tuinhuis bepaalt grotendeels de sfeer van jouw tuin. Met het tijdloze design van de Box verzeker je een prachtig totaalplaatje. Onze Box is een van de favorieten sinds jaar en dag. Niet verwonderlijk! Het strakke design leent zich tot veelzijdige maatwerkmogelijkheden. Kies zelf hoe jouw Box tuinhuis er esthetisch uit zal zien dankzij de ruime maatwerkmogelijkheden. Van unieke tuinhuizen op maat gesproken! 

 


Welke wandbekleding kies je? 

De uitstraling van je constructie wordt bepaald door de keuze van wandbekleding. Wil je graag de charme van hout tot zijn recht laten komen in jouw tuin? Of kies je voor het onderhoudsvriendelijk karakter van houtcomposiet? De Box is verkrijgbaar in hout, thermowood, houtcomposiet of in coextrusie. 

Het is belangrijk om te kiezen voor een wandbekleding die past bij jouw levensstijl. Want als je je constructie lang wil koesteren, moet je rekening houden met de specifieke eigenschappen van je gekozen bekleding. Kies jij graag voor het natuurlijke en unieke karakter van hout en neem je het onderhoud er graag bij? Of ga je voluit voor onderhoudsarm materiaal? Bij Exterior Living kiezen we steeds voor duurzame kwalitatieve materialen. 

HOUT

De unieke troeven van hout

Hout is sterk, duurzaam en heeft letterlijk een unieke schoonheid.  Geen enkele boom, plank of balk is gelijk. Elke houtsoort heeft zijn eigen fysieke kenmerken en verschilt in kleur, structuur en nerf. Zoals elk levend materiaal, toont ook hout na verloop van tijd tekenen van ouderdom, wat een authentieke en natuurlijke uitstraling geeft. Hou je niet van die natuurlijke veranderingen, dan kan je met de juiste zorg en behandeling jarenlang je hout in zijn originele patine behouden.

 Unieke en authentieke uitstraling
 Duurzaam en PEFC gecertificeerd
 Ideaal materiaal voor maatwerk

Meer info over de Box in hout

 

 

THERMOWOOD

Wat is thermowood?

Thermowood is een thermische behandeling die hout een langere levensduur geeft en de duurzaamheidsklasse doet stijgen. Tijdens dit hitteproces worden geen chemische stoffen gebruikt, een ecologisch verantwoorde vorm van verduurzamen dus. Door hout te verhitten en te drogen wordt het vochtgehalte in het hout drastisch verminderd. Dit zorgt voor het verbeteren van de vormstabiliteit. Bovendien wordt het hout een stuk lichter in gewicht en krijgt het die mooie warmbruine kleur.

 Verbeterde vormstabiliteit
√ Ecologisch verantwoord alternatief voor hardhout
 Mooie warmbruine kleur

Lees meer over de Box in thermowood

 

 

COEXTRUSIE

Wat is coextrusie?

Coextrusie is een onderhoudsvriendelijke beplanking, samengesteld uit hout en kunststof die de duurzaamheid van kunststof combineert met het natuurlijke uiterlijk van hout. Deze beplanking heeft een waterdichte coating op basis van polyethyleen wat maakt dat het materiaal UVbestendig is en bijna geen onderhoud nodig heeft.  De duidelijke structuur in het oppervlak en de willekeurige kleurschakeringen zorgen voor een realistische visualisatie van natuurlijk hout.

√ Esthetische warme uitstraling van hout
√ Duurzaamheid van kunststof
√ Waterdicht
√ UV-resistent
√ Onderhoudsvriendelijk

Lees hier alles over de Box in coextrusie

 

 

HOUTCOMPOSIET (WPC)

Waarom kiezen voor houtcomposiet?

WPC is wood-plastic-composite, een materiaal samengesteld uit hout en kunststof. Geborsteld wpc heeft een structuuroppervlak zoals hout én de technische duurzaamheid van kunststof. Dat maakt dit materiaal zeer geschikt voor buitentoepassingen. Wpc is 100% waterresistent, recyclebaar en duurzaam. Dit materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk. Beitsen of verven is hier niet nodig. Een lichte schoonmaakbeurt om stof of vuil te verwijderen volstaat.

√ Esthetische warme uitstraling van hout
√ Duurzaamheid van kunststof
√ 100% waterresistent
√ Onderhoudsvriendelijk 

Meer info over de Box in WPC

 

 

Configureer jouw model volledig naar jouw wens

Model

Of je nu op zoek bent naar een kleine praktische bergruimte in je tuin, een stijlvolle carport, of een moderne pool house bij je zwembad voor je ideale BBQ-spot, de Box heeft een veelzijdig karakter en past zich volledig naar jouw wens aan. Van het kleinste model tot de grootste pool house, deze moderne constructies zijn tot in de details afgewerkt en ademen kwaliteit en vakmanschap uit. 

 

Ramen en deuren

De uitstraling van je tuinconstructie wordt niet alleen bepaald door de keuze van wandbeplanking, maar ook de keuze in ramen en deuren bepaalt de look. Kies je voor aluminium in RAL kleur naar wens of hou je meer van houten ramen en deuren?

Hoeveel openingsruimte heb je nodig? Heb je voldoende met een enkele draaideur of ga je beter voor een dubbele draaideur of een handige schuifdeur om gemakkelijk grotere spullen op te bergen. Een openvallend raam verzekert een constante verluchting en met een groot verticaal raam kies je voor meer lichtinval. Met een glazen schuifwand onder je luifel zit je dan weer lekker beschut. 

 

Luifel

Wil je een luifel? Denk dan na over de bekleding van je onderdak en de keuze van palen. Hou je van een warm houten onderdak? Of toch meer fan van een aluminium beplanking? Ontdek het RAL9010 wit onderdak met geïntegreerde ledverlichting. 

 


  Waarom kiezen voor een box? 

  • Hedendaags design met strakke lijnen.
  • Wandbekleding is verkrijgbaar in hout, thermowood,  houtcomposiet of coextrusie.
  • De binnenstructuur wordt deels gemaakt met geïmpregneerd Noords hout om de constructie beter te beschermen.
  • De Box wordt afgewerkt met een dampscherm om vocht buiten  te houden en vlekken te voorkomen.
  • Elke Box wordt voorzien van ventilatieroosters om voldoende verluchting te voorzien en condensatie te minimaliseren.
  • Elk detail is belangrijk. Zo zorgen we er voor dat er geen  verticale lassen zichtbaar zijn aan de voorzijde van het tuinhuis. 


Hoeveel kost een Box? 

Voor advies, informatie of een offerte op maat van jouw droomproject ben je steeds welkom bij een Exterior Living verdeler in je buurt. Vind er snel een via onderstaande knop. Contact opnemen met een verdeler is steeds vrijblijvend!

 

Meer inspiratie?

Doorblader hier onze tuinbrochure met al onze tuinconstructies en bijhorende info.

Vind een verdeler

Onze verdelers staan je graag bij met persoonlijk advies voor de uitwerking van jouw tuinproject.

Onze houten tuinconstructies

Niet het tuinhuis model dat je zoekt? Ontdek hier de rest van ons assortiment houten tuinconstructies.

Onze aluminium constructies

Fan van het aluminium verhaal? Ontdek hier onze populaire aluminium tuinconstructies. 

Ontdek de Box in verschillende uitvoeringen