Tuintrends voor 2023

Zoals je misschien al weet, is de wereld van interieur en design voortdurend in beweging. Hoewel enkele elementen jaar op jaar terugkeren, maken ook in 2023 nieuwe trends een statement. Wij zijn natuurlijk benieuwd wat er zich in de tuinen van 2023 zal voordoen. De tuintrends volgen keer op keer de nieuwigheden in de architectuur en interieurwereld.


Benieuwd naar de tuintrends voor 2023? Inspiratie opdoen voor de inrichting van jouw tuin? Hier zijn alvast onze verwachtingen voor 2023!

1. Een ontspannend kleurenpallet

Naast de indeling van onze tuinen en de constructies die we er installeren (waar we zo meteen op terug zullen komen), duiken er dit jaar ook nieuwe kleurentrends op. Het volledige plaatje stroomt richting rust. Als mens ervaren we kalmte dankzij aardekleuren. In 2023 inspireert de natuur opnieuw welke kleuren we in onze interieur gebruiken.  

Groen blijft letterlijk evergreen. Zo riepen Colora en BOSS Paints ‘Entangled green’, een soort vergrijst muntgroen, uit tot kleur van het jaar 2023 en kozen verschillende bouwmarkten voor tinten van groen.

Daarbovenop komt blauw dit jaar ook opduiken, gaande van turkoois, pastelblauw tot nachtblauw en kobaltblauw. Volgens Histor zal de elegantie van Vining Ivy, een mix van blauw en groen, zeker een plek krijgen als kleur in 2023.

2. Comfort en wellness

Het valt op dat we afgelopen jaren voorrang gaven aan comfort. We werden genoodzaakt thuis plekken te creëren waar we konden ontsnappen aan het soms overweldigende dagelijkse leven. Nu is het meer dan ooit iets waar we ook in onze tuinen naar verlangen.  

Wellness linken we rechtstreeks aan zelfzorg en een gezonde levensstijl. Ook in onze tuin willen we dit mogelijk maken. Naast een klassieke bergruimte voor ons tuinmateriaal, installeren we graag overkappingen en pergola’s om het hele jaar door buiten te kunnen genieten.

Bij een gezonde levensstijl hoort ook beweging. We willen vrij bewegen in onze tuinen en ook zwembaden winnen aan populariteit. Denk bijvoorbeeld aan een meditatietuin met een opbouw houten zwembad om in te relaxen of een ingebouwd Infiniteau zwembad om baantjes te trekken na een lange werkdag.

3. Eenvoud in je tuin

We vermijden liever teveel tierlantijntjes en overbodig veel details. Ook in 2023 mag alles strakker en overheerst eenvoud. De esthetische voorkeur voor dat tikkeltje minder staat verbonden met het streven naar een simpel en minimalistisch leven, zowel in onze woning als in onze tuinen.  

Dit merk je ook in het ontwerp van onze tuinconstructies. Bij Exterior Living kiezen wij over het algemeen voor strakke designs voor onze tuinhuizen en tuininrichting. Denk bijvoorbeeld aan onze Maluwi waarbij aluminium klasse vol samengaat met hout. Onze Toba tuinwand, Box thermowood en Fibo bloembakken zijn voorbeelden van concepten waar het aluminium een strakke afwerking realiseert in combinatie met thermowood.

4. Maximaliseer natuurlijk licht

Wist je dat licht een positieve invloed heeft op je welzijn? Meer daglicht staat gelijk aan een beter slaappatroon, meer concentratie en een algemeen aangenaam humeur. Geen wonder dat we natuurlijk licht als een belangrijk aspect zien in interieur- en tuindesign.

Bij het ontwerpen van onze tuinconstructies houden wij hier rekening mee. Denk maar aan de glazen schuifwanden die je beschermen tegen weersinvloeden, zonder het zicht op je tuin te belemmeren. Ook de grote ramen in onze nieuwste Box thermowood laten voldoende licht door. Dankzij de schuine lamellen van een Luna overkapping kunnen zonnestralen binnensijpelen en krijg jij een gevoel van openheid.

Ontdek ook onze open tuinschermen en robuuste poorten met lamellen. Deze brengen een open gevoel teweeg dankzij de minieme afstand tussen de latten.

5. Dynamische ruimtes in je tuin

De dagen van formele eet- en leefruimtes zijn voorbij. We ruilen die met veel plezier in voor familiekamers om te genieten van het samenzijn en vrije tijd. Ook onze tuin wordt een plek ontworpen rond hoe we leven en wat er voor ons écht toe doet.

Denk aan een open buitenkeuken, een overdekt terras met comfortabele meubels, sfeerverlichting en zelfs een televisie. Onze tuin dient voortaan ook als eetkamer, lounge en zelfs een hobby ruimte waar we doorheen alle seizoenen vertoeven.

Tuinconstructies zoals onze Maluwi en Box tuinhuizen met overkapping, geven je de mogelijkheid een gesloten berging te integreren waar je gemakkelijk spullen in opbergt. Zo blijft alles dynamisch en multifunctioneel, het hele jaar door.

Maak in 2023 werk van jouw droomtuin!

Ben je al langer aan het nadenken hoe jouw ideale tuin eruit ziet? Droom je van een tuin met zwembad? Een onderhoudsvriendelijke tuin waar je vooral in kan genieten? Je wilt er een handig tuinhuis bij om materiaal in op te bergen, of zelfs een overkapping om een lounge plek onder te creëren? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bekijk hier hoe wij te werk gaan en hoe onze verdelers jouw droomtuin kunnen realiseren!

 

 

  Vind een professional in jouw buurt