5 tips voor jouw tuinmeubelen buiten in de winter

Wanneer je tuinmeubels aanschaft, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van ze gebruik kunnen maken. Hoewel jouw meubels in de herfst en winter nauwelijks gebruikt worden, is het toch belangrijk om ze voor te bereiden op de vorst, sneeuw en regenstormen. We geven je graag advies om ze goed te kunnen beschermen tegen alle weersomstandigheden. Lees hier onze tips voor jouw houtbescherming buiten.

1. Je tuinmeubelen opbergen: binnen wanneer mogelijk

Ondanks dat vele tuinmeubelen, zoals onze tuinbank, tegenwoordig goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen, is het toch aanbevolen om uw tuinmeubelen binnen te zetten in uw garage of uw tuinhuis. Zeker wanneer u ze niet gebruikt. Let er wel op dat er genoeg verluchting is om uw hout te beschermen tegen rotten, schimmel en invloed van insecten.

Een extra tip om uw hout te beschermen is door er een laagje tuinmeubelbeits op te zetten. Zo zal u de vergrijzing van uw hout tegengaan en staan ze te blinken wanneer u de meubels weer buiten kan zetten. Dit kan u natuurlijk ook doen bij uw tuinhuis zelf, om het hout te laten stralen.

Vind hier uw geschikte tuinconstructie om uw tuinmeubels in te stockeren

2. Afdekken van je tuinmeubels: een goed idee?

Er bestaan enorm veel soorten beschermhoezen om je tuinmeubels af te dekken in de natte maanden. Voor tuinkussens, plastic of kunststof meubels is dit de ideale manier om ze te beschermen tegen de weersomstandigheden. Maar dek nooit uw houten tuinmeubels af. Dit geeft schimmels vrij spel en dat is niet zo aangenaam wanneer u uw meubels terug wil gebruiken in de zomer.

Dek nooit uw houten tuinmeubels af. Zo voorkomt u schimmel.

Let er ook op dat u uw houten tuinmeubels niet bij een warmtebron zet, zoals een condensatieketel. Het lijkt een goed idee om uw hout te beschermen door het warm te houden, maar op termijn zullen er barsten komen in uw meubels.

3. Droge pootjes voor je tuinmeubels

Heb je niet de mogelijkheid om je tuinmeubels binnen te zetten tijdens de herfst en winter? Zorg dan dat ze op het terras staan in plaats van in het gras. Zo vermijd je mos en groenaanslag op de poten. Zijn de meubels toch al wat vervuild door heel de zomer in het groen te staan? Behandel uw hout dan met een cleaner en olie om het goed te onderhouden.

Bekijk hier de tuinbanken van Exterior Living

Wat met aluminium?

Aluminium wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in tuinconstructies en -meubelen. Het is namelijk zeer eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Het kan dan ook heel het jaar buitenstaan zonder dat je je er zorgen over hoeft te maken. Wil je toch je aluminium tuinmeubelen beschermen in de winter tegen bijvoorbeeld uitwerpselen van vogels? Dan kan je er een beschermhoes overheen doen.

4. Andere houten constructies beschermen

Ook andere soorten hout in uw tuin moeten regelmatig behandeld worden om zo lang mogelijk mee te gaan. Denk hierbij aan uw tuinschermen, terraskasten, poorten, maar ook uw carport of tuinhuis.

We raden aan om uw hout tweemaal per jaar met houtolie in te smeren om vlekken te voorkomen, van bijvoorbeeld zure regen. Daarnaast verkleurt hout door de zon. Wij vinden dat persoonlijk erg mooi, maar behoud je liever de originele kleur, dan kan je best je hout met beits insmeren. Hierbij kan je uiteraard kiezen voor een kleurloze of gekleurde beits.

Voor vragen over houtbescherming buiten of het winterklaar maken van je tuinmeubels, mag je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag om optimaal te kunnen genieten van je houten tuinmeubelen en constructies in je tuin.

 

Start nu!

Heeft u inspiratie gekregen of wilt u graag meer weten over een bepaald product, materiaal, … 
Neem gerust contact op of vind een dealer in uw buurt via onze dealerlocator.