Een houten poort installeren in jouw tuin

 

Zit je nog met vragen in verband met het plaatsen van een houten poort om jouw tuin veilig af te sluiten? Hieronder verzamelden we veel gestelde vragen over onze houten poorten. 

 

Aarzel niet contact op te nemen met jouw Exterior Living verdeler voor tuinadvies op maat!

 

Praktische informatie over onze houten poorten

Ga ik beter voor een schuif- of draaipoort ?

Het is niet zo dat de ene optie beter is dan de andere. Wat voor jou de juiste oplossing is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren.

Let wel dat bij draaipoorten in hout genoeg ruimte moet zijn om de poort volledig te kunnen openen. Een brede draaipoort heeft uiteraard een even brede draaicirkel, waardoor de ruimte erachter vrij moet blijven.

Een schuifpoort in hout heeft minder plaats voor en achter de poort nodig, maar voldoende ernaast. Als je poort loodrecht tussen twee muren moet komen, is een schuifpoort dus niet mogelijk.
Onze houten poorten kan je ook makkelijk laten automatiseren. Meer informatie hierover bij je verdeler.

 

Welke houtsoort is ideaal voor een poort?

Wij fabriceren onze houten poorten in verschillende houtsoorten. In ons assortiment vind je de hardhoutsoorten padoek en iroko terug, naast Thermowood en drukgeïmpregneerd Noords hout. Uiteraard maken wij gebruik van hout dat geschikt is voor kwalitatieve poorten. Om meer te weten te komen over de verschillende houtsoorten, verwijzen we je graag door naar deze informatiepagina

 

Kan ik mijn houten poort voorzien van een automatisatie? 

Zeker! Als uitbreiding op de standaard hengen van de dubbele poorten in iroko of padoek bieden wij automatiseringssets aan. Zo hoef je je poort niet manueel te openen. De motoren leveren voortreffelijke prestaties! Wij maken gebruik van kwaliteitsmaterialen, waardoor een lange levensduur gegarandeerd wordt en er zelfs minder onderhoud nodig is op regelmatige basis. 

Hoe kiezen uit de verschillende automatiseringssets? 
Dat hangt af van de parameters (grootte, breedte en gewicht) van je poort en of het gaat om een schuif- of draaipoort. Onze Faro schuifpoort in iroko of padoek kan worden voorzien van een automatiseringskit met een ingebouwde besturingseenheid. Ook voor de dubbele draaipoorten in ons assortiment bieden wij automatiseringsmogelijkheden aan. 

Voor alle advies op maat van jouw poort, kan je steeds terecht bij een verdeler. 

 

Wat is het verschil tussen een tuinpoort en houten sierpoort?

Onze houten tuinpoorten gaan mee met de tuinschermen. De sierpoorten zijn een pak robuuster en dikker qua beplanking dan tuinpoorten. Vraag gerust meer advies aan jouw Exterior Living verdeler

 

Wat is het verschil tussen een zijpaneel en tuinscherm?

In combinatie met bepaalde van onze houten tuinpoorten zijn er zijpanelen beschikbaar in dezelfde stijl. Zijpanelen zijn doorgaans heel stevig opgebouwd om de kracht van opengaande poorten aan te kunnen. Dat is het grootste verschil tussen zijpanelen en tuinschermen

 

Een houten poort van Exterior Living bestellen

Kan ik een houten poort op maat krijgen?

Bij Exterior Living kan elke bestelling volledig op maat gemaakt worden. Zo creëren wij ruimte voor persoonlijke ideeën en voorkeuren. Aarzel vooral niet deze wensen te bespreken met jouw verdeler!
Werk zo een persoonlijk ontwerp op maat uit dat voor de volle 100% bij je (tuin) past.

 

Jouw keuze al gemaakt?

Vond je jouw ideale tuinpoort in ons assortiment? Toch liever samenzitten met een professional voor advies op maat?
Maak een vrijblijvende afspraak bij een verdeler in jouw buurt!