ONDERHOUD

ALUMINIUM

Aluminium vergt niet veel onderhoud. Het volstaat om de gepoederlakte aluminium structuur 1 tot 2 maal per jaar te reinigen. Reinig het oppervlak niet wanneer er rechtstreeks zonlicht op valt. Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen (bv. glasreinigingsmiddelen) leidt tot vlekkenvorming in de coating. Gebruik nooit bijtende producten, schuursponzen of hogedruktoestellen. Sommige chemicaliën of huishoudelijke reinigingsproducten kunnen oppervlakkig het decoratief uitzicht van de coating aantasten. Daarom raden wij aan eerst te testen op een minder zichtbare plaats. Toepassing van de garantie en conservering van het decoratief uiterlijk is afhankelijk van de strikte implementatie van de correcte onderhoudsprocedure.

Reinig het te behandelen oppervlak eerst met stromend water of met een spons met grove poriën en veel water om grof loszittend vuil te verwijderen. Maak het oppervlak daarna schoon met een geschikte poetsdoek en met uw reinigingsmiddel met veel water (zoals door de voorschriften van de fabrikant voorgeschreven) met gebruik van veel water. Pas daarbij een normale drukkracht toe. Gebruik het reinigingsmiddel nooit droog, want zo zou u het oppervlak kunnen beschadigen. Wees niet zuinig met water.
Voor de reiniging hebt u de keuze uit verschillende producten die in de handel verkrijgbaar zijn. Met neutrale reinigingsmiddelen kunt u al op behoorlijke resultaten rekenen. Neutrale reinigingsmiddelen zijn waterachtige producten met een neutrale pH-waarde (pH 5 tot 8). Ze bestaan voornamelijk uit water waaraan oppervlakte-actieve werkzame stoffen zoals tensiden en emulgatoren zijn toegevoegd.

De reiniging van een oppervlak met poederlak gebeurt uiteindelijk onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Onze aanbevelingen ontslaan hem niet van de verplichting om zelf een test uit te voeren met de reinigingsmiddelen die hij wil gebruiken.

THERMOWOOD 

Met een gemiddelde levensduur van 15 tot 25 jaar én langer kan je optimaal genieten van dit soort hout.

Het is wel zeer belangrijk om je constructie meteen na plaatsing met een beits of een Uv-bestendige olie te behandelen. Want net zoals andere houtsoorten verkleurt ook thermowood na enige tijd. Met behandeling behoud je die warme typerende bruine kleur en bescherm je je hout beter tegen vocht, schimmels en vlekken. Reinigen doe je eenvoudig met water en neutrale zeep. Gebruik zeker geen agressieve middelen, want die kunnen bijten in het hout. Lees hier ons uitgebreid stappenplan of ga gerust eens langs bij je dealer met vragen. 

POLYCARBONAAT

Ook het polycarbonaat krijgt u gemakkelijk schoon. Gebruik een behoorlijke hoeveelheid water om al het vuil af te spoelen. Zand veroorzaakt namelijk krassen wanneer u er met een spons over wrijft. Daarna zeept u de platen in met een zachte doek en licht niet-corrosieve zeep om opnieuw overvloedig te spoelen. Gebruik geen schurende reinigingsproducten of schuursponzen!

TIP: Laat de zeep niet drogen! Zo vermijdt u strepen. 

 

Op zoek naar prijzen en advies?
Ga langs bij een verdeler in uw buurt.