Kerst vieren in uw eigen tuin

Een kerstfeest in uw eigen tuin is altijd een goed idee. Zo viert u Kerstmis met een gezonde portie buitenlucht in een gezellige setting die u volledig naar wens kunt inkleden. We geven u graag tips hoe u dit jaar uw tuin kunt intrekken met de feestdagen.

Setting

De winterse buitenlucht brengt op zich al een unieke sfeer met zich mee. Misschien vallen er dit jaar zelfs sneeuwvlokken tijdens de feestdagen.

Met Kerst wilt u ongetwijfeld vertoeven in een aangename setting. Tover hiervoor uw tuinhuis om tot tweede woonkamer of kruip gezellig onder uw overdekt terras of loungeruimte.

Begin met het plaatsen van uw favoriete tuinmeubels en stoelen op een droge plek. Verder kunt u alles beginnen inkleden naar wens.

Versiering

Kerstversiering is als een kers op de taart. We geven u daarom graag inspiratie om de kerstsfeer in uw voor –en achtertuin te halen.

Zet bijvoorbeeld kerstgroen neer in bloempotten of hang ornamenten in en rond uw planten en struiken. Ook het hek rondom uw tuin en uw tuinconstructies kunt u decoreren met lichten en kerstslingers.

Heeft u een typische kerstkrans liggen of zelf in elkaar gestoken, bevestig die aan uw metalen of houten poort. Om dit zonder krassen te doen, maakt u het beste gebruik van een deurhaak of bij een licht exemplaar een zuignap.  

Uiteraard kunt u de kerstboom dit jaar eens een overdekte plek buiten geven.

Kokkerellen

Maak van uw tuinbank een feestelijk gedekte kersttafel om samen met uw gezin te genieten van een heerlijk kerstdiner. Kies dit jaar bijvoorbeeld voor een winterbarbecue of haal uw grillplaat boven.

Natuurlijk is binnen koken en buiten eten nog steeds een optie. Zolang u ten volle geniet van uw tuin en gezelschap.  

Warmte

Een barbecue of warme bakplaat helpen trouwens ook om de omgeving wat op te warmen. Leg zeker ook enkele zachte dekens klaar en trek een dikke kersttrui aan. U kan bovendien een vuurkorf of tuinhaard aansteken voor extra warmte en genegenheid.  

 

Zalig kerstfeest!