Hoe kies je een tuinafsluiting?

Je bent op zoek naar een stijlvolle tuinafsluiting met een duurzaam karakter? Maar hoe kies je nu de afsluiting die best bij jouw tuin en jouw levensstijl past? Enkele belangrijke zaken om over na te denken.

1. Welk type tuinscherm voor jouw tuin?

OPEN OF GESLOTEN SCHERM?

Een open scherm is opgebouwd uit latten waar de wind door kan en geeft een luchtig, semi beperkt zicht. Heb je een open tuin en zal je tuinafsluiting veel wind opvangen? Dan kies je beter voor luchtdoorlatende open schermen. Gesloten schermen zouden het te zwaar te verduren krijgen en kunnen bij te krachtige wind zelfs buigen.

Meer fan van complete privacy? Opteer dan voor een gesloten afsluiting om inkijk te vermijden. Met een gesloten beplanking verzeker je de nodige privacy om volop van jouw tuin te genieten.

Kan het beste van beide werelden? Tuurlijk. Onze halfopen schermen zoals de Alune, de Aero en de Lamello zijn opgebouwd met speciaal afgeschuinde planken om geen directe doorkijk te hebben, maar behouden wel voldoende luchtigheid én lichtinval in je tuin.

 

SCHUTTINGEN EN KLIMPLANTSCHERMEN?

Liever een tuinschutting met een natuurlijke charme? De schuttingen bij Exterior Living zijn opgebouwd uit natuurlijke vezels en verkrijgbaar op mat of rol.

Mag de natuur nog meer tot leven komen in jouw tuin? Ga dan voor klimplantschermen, waaraan je klimplanten volledig hun gang laat gaan. Perfect om verticaal groen te creëren zonder veel ruimte te verliezen.

2. Kies je design

VERTICALE EN HORIZONTALE BEPLANKING

Bij Exterior Living kan je terecht voor een uitgebreid aanbod afsluitingen in horizontale of verticale beplanking. Elk tuinscherm geeft een ander lijnenspel. Ga jij voor fijne latjes, brede planken of een combinatie van beide? Bepaal wat best past in jouw tuin.

TUINSCHERM OF TUINWAND?

Wat is het verschil tussen een tuinscherm en een tuinwand? Wanneer je een afsluiting met tuinschermen plaatst, zijn de palen steeds zichtbaar.

Bij een tuinwand zoals de Toba en de Eterno worden de palen achter het scherm geplaatst. Daardoor krijg je visueel één doorlopende wand zonder onderbreking.

 

3. Kies je materiaal

Kies voor je tuinafsluiting een materiaal dat past bij je levensstijl. Heb je geen groene vingers of bevindt jouw tuin zich vlakbij drukke wegen, of bij een dichtbebost gebied? Dan kies je bijvoorbeeld liever voor onderhoudsvriendelijke materialen zoals aluminium en WPC. Hout brengt dan weer met zijn unieke karakter een prachtige charme naar jouw tuin. We selecteren voor jou steeds de beste en meest duurzame materiaalsoorten en besteden aandacht aan de kleinste details. Zo kan jij tot in de puntjes zorgeloos van jouw tuin genieten.

Meer inspiratie?

Ontdek al onze afsluitingen in onze tuinbrochure.

 

Vind een verdeler


Onze verdelers staan je graag bij met persoonlijk advies voor het uitwerken van jouw tuinproject.